Omgeving  – De Kastanjehof

Omgeving 

Omgeving 

Omgeving

De Kastanjehof is het enige hotel in Lage Vuursche: een schilderachtig, pittoresk dorpje met minder dan 300 inwoners. Toch trekt dit plaatsje jaarlijks veel bezoekers vanwege de bosrijke omgeving, de vele bezienswaardigheden zoals kasteel Drakensteyn en talrijke activiteiten zoals de mooiste midgetgolftuinen van Europa. Er zijn hier gezellige terrassen en restaurants.

De ligging in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug maakt deze locatie bijzonder geliefd onder wandelaars en fietsers. Daarnaast trekken de (vorstelijke) landgoederen zoals Kasteel De Hooge Vuursche en paleis Soestdijk veel bekijks. Voor kinderen is hier van alles te beleven: van paardrijden en minigolf tot pannenkoekenrestaurants en klimspelletjes in het bos.

Triventure

Triventure

Verrijk je verblijf met een bijzonder avontuur. Als gast van Boetiekhotel en Restaurant de Kastanjehof, wordt je opgehaald door Team Triventure. En na een uiterst toepasselijke en actievolle mission briefing, trek je als groep de Vuursche natuur in.

Door een unieke samenwerking met Staatsbosbeheer en Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug mogen onze gidsen, trainers en docenten jou de allermooiste plekken laten zien en dagen ze je op tal van manieren uit, om later bij het natafelen nog glimlachend op terug te kijken. Dat kan op verschillende manieren die allen naadloos aansluiten op de ambiance waar de Kastanjehof voor staat en die wij vervlechten tot een bijzondere happening in de betoverend wilde pracht van de Lage Vuursche en omgeving.

Vanaf onze oprichting hebben we zitten brouwen en broeden op de ultieme avontuurervaring! Hoe kunnen we een groep onderdompelen in een dag vol beleving, contrast, genot en sterke overgangen ertussen?

Met eten en drinken, chillen, actief zijn, verwonderen, genieten van elkaar en mooie vergezichten en toegankelijk voor iedereen. Triventure heeft het allemaal. De Kastanjehof complementeert dat fantastisch.

Enthousiast of meer info? Verrijk je verblijf met een bijzonder avontuur, klik op onderstaande link en vul het contactformulier in.

Dan gaan we aan de slag voor je!

Midgetgolftuinen Lage Vuursche

Midgetgolftuinen Lage Vuursche

Verscholen in de oude bossen van Lage Vuursche liggen in een vorstelijke, van historie doortrokken omgeving de Midgetgolftuinen Lage Vuursche. De prachtige, karaktervolle en zorgvuldig onderhouden tuinen tellen maar liefst drie midgetgolfbanen met elk achttien holes, waarin het buitengewoon aangenaam toeven is. Dit unieke midgetgolfcomplex is ideaal voor een heerlijk dagje uit. Tevens is de midgetgolfbaan in Lage Vuursche bijzonder geschikt voor een bedrijfsuitje of kinderfeestje van formaat.

Klimbos

Klimbos

In Lage Vuursche ligt Klimbos Gooi-Eemland met maar liefst tien klimroutes. Een waar klimparadijs in de provincie Utrecht! Klim jij tot twee, of zelfs tot 22 meter hoogte? Met een tokkelroute, uitdagende overgangen, grote netten met een vrije val en bungee is er genoeg te kiezen! Welke route doe jij?

Wandeling met gids

Wandeling met gids

Tijdens een wandeling door de natuur met NatureBliss Walks kom je helemaal tot rust. Fotografe Yvette leert je kijken naar de natuur, maar dan vooral zónder camera. Al is het natuurlijk wel leuk om toffe plaatjes te schieten als herinnering aan deze bijzondere ervaring. De tochten trekken dwars door de meest uitgestrekte natuurgebieden van ons land. Afhankelijk van de locatie ben je vijf tot tien kilometer onderweg. Yvette vertelt je alles over planten, insecten, vogels en alles wat je verder tegenkomt, maar wat deelnemers het meest bijblijft zijn de vaste stiltemomenten. Word één met de natuur!

Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn

Kasteel Drakensteyn is privébezit van Prinses Beatrix. Ze kocht het kasteel in 1959 en liet het renoveren. Vanaf 1963 woonde zij daar met Prins Claus en haar drie zoons tot ze in 1981 verhuisden naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Begin 2014 heeft Prinses Beatrix weer haar intrek genomen in het kasteel. Kasteel Drakensteyn ligt in een bosrijk gebied nabij het dorp Lage Vuursche.

Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk

In 1650 werd het middelste deel van het huidige paleis gebouwd als particulier buitenverblijf van de burgemeester van Amsterdam. In 1815 kwam het vervolgens in handen van kroonprins Willem II en zijn Russische vrouw, Prinses Anna Paulowna. In die periode werden de twee zijvleugels aangebouwd en werd het een echt zomerpaleis. Ook daarna bleef de koninklijke familie het paleis gebruiken. Eerst als zomerverblijf en vanaf 1937 waren prinses Juliana en prins Bernhard de vaste bewoners. Na hun overlijden in 2004, verloor het paleis zijn functie als woon- en werkpaleis van de Oranjes.

Paleis en Park Het Paleis en het Park zijn gesloten voor het publiek ter voorbereiding van de restauratie. De Oranjerie op het landgoed blijft exclusief te huur voor een zakelijke of particuliere bijeenkomst. Kijk op de website van Paleis Soestdijk voor de mogelijkheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Door dit formulier in te dienen, bevestig ik dat ik akkoord ga met het privacybeleid